Πάμε στοίχημα στις Εθνικές ομάδες
Τα εγχώρια πρωταθλήματα είναι γνωστό πως καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο στα ποδοσφαιρικά πονταρίσματα των παικτών. Όταν ένας παίκτης παρακολουθεί συστηματικά ένα πρωτάθλημα, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Ακολούθως, αυτά τα συμπεράσματα θα τον οδηγήσουν και σε πιο εύστοχες (στοιχηματικά) επιλογές προκειμένου να έχει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος από το στοίχημα. Στο... παιχνίδι όμως υπάρχουν και οι Εθνικές ομάδες. «Αναγκαίο κακό» για μια μερίδα παικτών, ευκαιρία για κέρδη για κάποιους άλλους. Αξίζει τελικά το πάμε στοίχημα στις Εθνικές ομάδες ή μήπως κρύβει πολλές παγίδες;
Μέσα σε μια σεζόν κάθε Εθνική ομάδα δίνει κατά μέσο όρο δύο αναμετρήσεις κάθε δύο μήνες. Είτε πρόκειται για επίσημα παιχνίδια, είτε πρόκειται για φιλικά. Παρ' όλα αυτά, το διάστημα αυτό αρκεί προκειμένου ένα σύνολο 22-23 ποδοσφαιριστών να παρουσιαστεί διαφορροποιημένο (προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο) στα επόμενα παιχνίδια του. Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε μερικά σημαντικά κριτήρια τα οποία θα μας βοηθήσουν στο να διαμορφώσουμε μία καλύτερη εικόνα στο πως να παίζουμε πάμε στοίχημα στις Εθνικές ομάδες και να βγαίνουμε κερδισμένοι.
Τα ρόστερ & οι «παγίδες»
Ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας όταν ασχολούμαστε με τις Εθνικές ομάδες στοιχηματικά είναι τα ρόστερ αυτών. Υπάρχουν Εθνικές ομάδες που βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να διατηρούν έναν σταθερό κορμό για αρκετά χρόνια και οι προπονητές τους απλά να κάνουν μικρές προσθαφαιρέσεις. Αυτό σημαίνει πως η φιλοσοφία της ομάδας δεν αλλάζει. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν η Ισπανία της προηγούμενης δεκαετίας. Οι «φούριας ρόχας» κατέκτησαν τα πάντα σε εθνικό επίπεδο καθώς διέθεταν έναν κορμό που ήταν σταθερός και φυσικά τρομερά ποιοτικός με παίκτες όπως ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Πουγιόλ, ο Βίγια και άλλοι.
Αντίθετα, υπάρχουν Εθνικές ομάδες που προβαίνουν σε αρκετές αλλαγές, σε μικρά χρονικά διαστήματα και αυτό αποτελεί ένα ρίσκο καθώς ο κάθε προπονητής δεν μπορεί να περάσει εύκολα τη φιλοσοφία του στους παίκτες. Δε νομίζουμε πως υπάρχει χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από το δικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Από τότε που αποχώρησε ο Ότο Ρεχάγκελ (2010) η Ελλάδα μέσα σε μία δεκαετία έχει αλλάξει επτά προπονητές.
Προσοχή στο «μεταβατικό στάδιο»
Εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ποιες Εθνικές βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο. Τι εννοούμε με αυτό; Όταν μία Εθνική διαθέτει ένα σύνολο παικτών το οποίο αγωνίζεται μαζί για πολλά χρόνια, αυτό κάποια στιγμή θα σταματήσει διότι οι παίκτες θα αποσυρθούν. Είναι πολύ δύσκολο και σπάνιο να βλέπουμε τέτοιες Εθνικές να μην επηρεάζονται από παίκτες που «κρεμάνε» τα παπούτσια τους γιατί το κενό τους είναι δυσαναπλήρωτο.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως τα ρόστερ των Εθνικών αλλά και το πόσο δεμένα είναι αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα αυτών των χωρών στις αναμετρήσεις που δίνουν μέσα στη σεζόν. Όσο πιο «δεμένο» το ρόστερ, τόσο μεγαλύτερες και οι πιθανότητες επιτυχίας του, άρα τόσο πιο «ασφαλής» είναι να πονταριστεί αυτή η ομάδα.
Ομοιογένεια & απουσία πληροφόρησης
Το αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου μας. Το στοίχημα στις Εθνικές ομάδες ενέχει μεγαλύτερο ρίσκο συγκριτικά με τα εγχώρια πρωταθλήματα. Ένα σύνολο παικτών το οποίο αγωνίζεται μαζί μία, δύο φορές ανά δύο μήνες πολλές φορές μπορεί να κρύβει κινδύνους, ειδικά σε ρόστερ στα οποία οι παίκτες είναι νεοφερμένοι και δεν γνωρίζονται πολύ μεταξύ τους.
Εκτός αυτού, οι Εθνικές απαρτίζονται από παίκτες που παίζουν στις ομάδες του εγχώριου πρωταθλήματος αλλά και του εξωτερικού. Σε χώρες όπου οι κόντρες στους «αιώνιους» αντιπάλους είναι μεγάλες, αυτή η αντιπαλότητα πολλές φορές μπορεί να μεταφερθεί και στις τάξεις των Εθνικών ομάδων. Μπορεί οι παίκτες στις δηλώσεις τους να αναφέρουν πως «η Εθνική τους είναι πάνω απ’ όλα», αλλά αυτό έχουμε δει αρκετές φορές πως δεν ισχύει.
Ένας άλλος λόγος που κάνει πιο ρισκαδόρικο το στοίχημα στις Εθνικές ομάδες είναι και η απουσία επαρκούς πληροφόρησης. Το κατά πόσο θα μπορέσει να δέσει μεταξύ του ένα σύνολο ποδοσφαιριστών, ειδικά εάν αυτοί δεν έχουν αγωνιστεί μαζί αρκετά, αποτελεί πάντα ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αυτό σίγουρα επηρεάζει και το στοίχημα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το στοίχημα στις Εθνικές ομάδες. Πολλές φορές μπορεί να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε αρκετά όμως δεν είναι έτσι. Σίγουρα το να είμαστε λίγο πιο φειδωλοί στα πονταρίσματά μας όσον αφορά τις Εθνικές θα μας βγάλει κερδισμένους ή έστω λιγότερο χαμένους.
21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα